Objava

NAJLEPŠE MISLI O OTROCIH IN STARŠIH

Pametni starši svojim otrokom dopuščajo, da včasih naredijo napako. (Mahatma Gandhi) Kdor nikoli ni napravil napake, ni nikoli poskušal nekaj novega. (Albert Einstein) Bolj kot so ljudje raziskovali različne metode pri vzgoji otrok, bolj so prišli do zaključka, da je za otroke najboljše tisto, kar dobri očetje in matere že instinktivno čutijo. (Benjamin Spok)

Čisto vseeno je, če si zakrivate oči ali ne, čudeži se že dogajajo.(Miroslav Mika Antić) Otroške igre niso samo igre, ampak jih je potrebno smatrati kot otrokove najresnejše dejavnosti. (Michel de Montaigne)

Otroštvo ni tekmovanje, da bi videli, kako hitro lahko otrok bere, piše in računa. Otroštvo je časovno obdobje, v katerem se otrok uči in razvija v svojem lastnem tempu. Hitreje ni bolje. (Magda Gerber)

Obnašanje otrok je odvisno od njihovega počutja. Zato bi več pozornosti morali nameniti njihovim občutkom, kot pa jo namenjamo njihovemu obnašanju. (Bridget Miler)

Če želite, da bodo vaši otroci inteligentni, jim berite pravljice. Če želite, da bodo še bolj inteligentni, jim berite še več pravljic. (Albert Einstein)

Otroku dajte ljubezen, ljubezen in še ljubezen in zdrav razum bo prišel sam od sebe. (Astrid Lindrgren)